www.it-portal.ro - Informatii pentru profesionistii IT  
  Home | Preturi | Stiri | Articole | Anunturi | Linkuri | Directory | Site Map | Contact
30.09.2020              
Newsletter
Vreti sa primiti stirile zilnic? Abonati-va.
Abonare
     Dezabonare
 
Stiri Hot
15 Ian 2009
Dell intra in cursa pentru ultraportabile

29 Feb 2008
LCD de 28 de inchi la pretul unuia de 24

28 Feb 2008
Procesorul IBM cu 20 de nuclee

28 Feb 2008
Microsoft pregateste o versiune beta a Internet Explorer 8

27 Feb 2008
Modul DDR2 de 8 GB de la Hynix

27 Feb 2008
Lansare Windows Server 2008 in Romania

26 Feb 2008
Procesoare cu 6 nuclee la Intel

26 Feb 2008
Preturile memoriilor in crestere

29 Ian 2008
Ecranele OLED isi dubleaza durata de functionare

29 Ian 2008
Inca un pas pentru Windows 7

21 Ian 2008
Poze cu Radeon 3650 si 3690

18 Ian 2008
Laptopuri ieftine de la Gigabyte

17 Ian 2008
R680 vine mai devreme pe piata

16 Ian 2008
Cel mai subtire notebook din lume

15 Ian 2008
Windows Vista SP1 RC disponibil pentru download

14 Ian 2008
6 GPU intr-un computer = 2,1 Teraflopi

14 Ian 2008
Internetul a ajuns la 150 milioane de website-uri in 2007

11 Ian 2008
Monitor Dual Screen de la Samsung

10 Ian 2008
TV plasma Panasonic de 150 inch

9 Ian 2008
LG prezinta drive extern Blu-Ray si HD-DVD

 
Preturi
CPU
Memorii
Placi de baza
HDD
Placi video
Monitoare
 
Anunturi
Laptopuri
Sisteme
Componente
Software
Periferice
Elemente de retea
Servicii
 
  Stiri
Toate - Hardware - Software - Windows - Linux - Diverse - Overclocking - Jocuri - Internet - Securitate - Comunicatii

Specialistii avertizeaza asupra riscurilor folosirii mesageriei instantanee

Data: 2005-01-26 14:50:21Firma MySoft, distribuitor pentru Romania al produselor Sybari, anunta rezultatele unui studiu pan-european referitor la folosirea mesageriei instantanee in cadrul companiilor, la care au participat 340 de directori IT.

Gartner Group estimeaza ca pana in 2005 mesageria instantanee (MI) va reprezenta 50 % din totalul comunicatiilor firma-client. In multe organizatii, angajatii isi aleg singuri si isi instaleaza programele de MI, creand diferente in cadrul companiei, marind astfel riscurile de securitate. Este important ca toate organizatiile sa ia in considerare folosirea pe scara tot mai larga a mesageriei instantanee, sa accepte aceasta tendinta si sa administreze si asigure securitatea acestei activitati.

Studiul Sybari arata ca majoritatea companiilor participante la studiu sunt constiente de beneficiile pe care programele de mesagerie instantanee le pot aduce, 81% din ele considerand comunicarea in timp real ca principal avantaj. In medie, cei intrebati au estimat ca folosirea acestor programe le vor reduce facturile telefonice cu 11%. Aproape 90% din cei intervievati au inteles ca mesageria instantanee trebuie gestionata la nivel de server, iar 77 de procente si-au exprimat ingrijorarea cu privire la existenta unor potentiale probleme de securitate legate de comunicarea prin MI. Cu toate acestea, in ciuda faptului ca angajatii lor isi pot instala ce aplicatii MI doresc (ex: Yahoo, MSN, AOL), peste 56% nu intentionau sa instaleze o solutie MI gestionata la nivel de server.
Trei sferturi (75%) din companiile incluse in studiu considera ca principala problema a acestor programe o reprezinta pericolul virusilor si al viermilor. Un alt aspect evidentiat de 68% din repondenti il reprezinta riscul furtului si pierderii informatiilor sensibile pentru companie, cu un “impact major” asupra afacerii. In plus, 54% din companiile participane la studiu si-au manifestat ingrijorarea ca hackerii ar putea sa controleze de la distanta calculatoarele angajatilor lor, iar 40% se tem de posibilitatea spionarii discutiilor purtate prin mesageria instantanee.
In mod surprinzator, numai 13% dintre cei intervievati s-au referit la folosirea MI in ghidurile de utilizare a postei electronice din organizatiile lor. Peste 55% nu includ mesageria instantanee in astfel de documente si numai 28% nu au de regula o strategie de mesagerie la nivelul corporatiei.

“Nu exista nici o indoiala ca mesageria instantanee reprezinta o modalitate de comunicare benefica, a carei crestere se manifesta la nivel mondial. Studiul realizat de noi arata ca majoritatea firmelor recunosc acest lucru. Cu toate acestea, securitatea devine o problema din ce in ce mai complicata, datorita virusilor, viermilor si mesajelor spam, care genereaza ingrijorari din mai multe motive. Solutia nu consta in ignorarea mesageriei instantanee, ci in gestionarea ei in interesul companiei. Luarea unei decizii la nivel de conducere privind instalarea unui program de acest tip in intreaga intreprindere si asumarea controlului vor avea consecinte mult mai bune pentru orice companie decat lasarea alegerii la latitudinea angajatilor, lucru care ar putea sa ii puna atat pe ei cat si firma in pericol”, explica Sasa Radosevic, Product Manager la Sybari Software.

Rezultatele studiului date publicitatii de Sybari au fost bine primite de Roger Dean, seful departamentului de proiecte speciale al EEMA, asociatie europeana non-profit pentru e-business, care a spus: “Mesageria instantanee ofera oportunitati extraordinare pentru imbunatatirea productivitatii si a colaborarii. Instalarea cu usurinta si ubicuitatea programelor MI le fac atractive pentru utilizatori. Cu toate acestea, implementarea lor contravine adesea politicilor de folosire si de control IT ale corporatiilor. Rezultatele studiului Sybari reflecta nevoia imediata a organizatiilor de a gestiona in mod centralizat mesageria instantanee, de a verifica modul ei de folosire si de a asigura securitatea, ceea ce, din pacate, este considerat pentru moment a nu fi de actualitate”.

Detaliile complete referitoare la studiul Sybari pot fi gasite la adresa: www.sybari.com/emeaim_surveyresults

Ultimile 5 stiri din categoria Diverse

Amenzi pentru transferul ilegal de fisiere

Zoom optic e 65X
Vom plati drepturile de autor pentru utilizarea gadgeturilor
AMD vs Intel in instanta
Cel mai mic camcorder Full HD de la Sony

Hottest


Ubuntu 13.10 disponibil pentru download


LCD de 28 de inchi la pretul unuia de 24


Lansare Windows Server 2008 in Romania

      Publicitate

Cursuri Citrix


Spatiu disponibil.


     Curs valutar

USD 3.3845
EUR 4.2903
GBP 4.8141
 
Ultimele anunturi
 

Toate drepturile rezervate www.it-portal.ro - © 2004-2020


Poze haioase Stiri IT Conversii Metrice Matrimoniale CD si DVD cu Linux Metric conversions